o nama

Umjetnička organizacija Kadromat osnovana je 2017. godine u Zagrebu. Kadromatova misija je proizvodnja audiovizualnih i multimedijskih djela beskompromisnog umjetničkog izričaja, te istraživanje unutar filmske umjetnosti i produkcijske prakse. Unutar Kadromata, Daria Blažević i Mate Ugrin djeluju i kao producentski tim i kao redatelji vlastitih autorskih projekata.

Daria Blažević osnivačica je i umjetnička voditeljica Kadromata. Završila je predidplomski studij Filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i diplomski studij Režije na Filmskoj akademiji u Beču. Članica je Kinokluba Zagreb, čija je predsjednica od 2022. godine. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Društva hrvatskih filmskih redatelja, u kojem djeluje kao predsjednica Odbora za autorska prava. Trenutno je u pretprodukciji svog kratkog igranog filma Lekcije, podržanog od HAVC-a 2022. godine, te razvija scenarij debitantskog dugometražnog filma Močvara, također uz potporu HAVC-a. Potpisuje scenarij i režiju na nekoliko kratkih igranih filmova, koji su prikazani na europskim i međunarodnim festivalima poput Zagreb Film Festivala, FEKK Ljubljana Short Film Festivala, International Festival of Cinema with Alternative Media FICMA (Meksiko), Festivalu mediteranskog filma Split, Festivalu mediteranskog filma u Tangeru (Maroko), Alexandria Film Festivalu (Egipat), Sarajevo Film Festivalu (BiH), UNICA Festivalu, Tabor Film Festivalu, itd.

Mate Ugrin diplomirao je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu, a potom završio master program na Fakultetu umjetnosti u Hamburgu (HFBK Hamburg) kao stipendist Karl H. Ditze fondacije. Završio je majstorske studije iz umjetnosti i medija pri Fakultetu umjetnosti u Berlinu (UdK Berlin) kao stipendist A.Toepfer fondacije. Kao redatelj, scenarist i producent potpisuje nekoliko kratkometražnih filmova među kojima i Mjesta u blizini (2016.) te U međuvremenu (2017.) koji je premijerno prikazan na Hamburg International Short Film Festivalu te je osvojio nagradu FIRST STEPS Njemačke filmske akademije. Njegov novi film Sve što dolazi (2021) je premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu gdje je osvojio Srce Sarajeva za najbolji kratki film. Kao redatelj, scenarist i producent, trenutno je u pretprodukciji svog debitantskog dugometražnog igranog filma Sitni lopovi, te kratkog eksperimentalnog filma Izbjeljivanje.